Koulutusviikonloppu 2020

Piirin koulutusviikonloppu järjestetään Niinirannassa 15-16.2. Valkealassa. Ohjelmalla on neljä eri kurssia: Lippukunnan johtamisen kurssi (la&su), Viestintäkurssi (la&su), Draamakurssi (la&su) ja Perhepartion johtamisen kurssi (su). Halutessasi voit myös hieman sekoitella kursseja ja valita haluamasi osiot! Kurssikuvaukset sekä aikataulun löydät tältä sivulta, selaahan alaspäin.

Lauantaina alkavat kello 10.00, sunnuntaina 9.00. Kurssiin sisältyy ruuat ja yöpymismahdollisuus!

Kaikki kurssit maksavat 30€/2pv/hlö, 20€/1pv/hlö. Kaikille kursseille ilmoittaudutaan samasta linkistä: kuksaan.fi/33091, jolloin voit valita osallistumispäivät sekä kurssit.

Lippukunnan johtamisen kurssi

Lippukunnan johtamisen koulutus on tarkoitettu lippukuntien johdolle ja hallitusten jäsenille. Viikonlopun aikana käsitellään piirin lippukuntavalmennustiimin syksyn kierroksen aikana esille tulleita asioita kuten pestaamista, viestintää, turvallisuusasioita, koulutuspolkua, ansiomerkkijärjestelmää, kuksan käyttöä, ikäkausiohjelmaa, talouden hoitoa, avustushakemusten tekoa.

La: 1. Miksi johtokolmikko, toiminnan suunnittelu ja vuosikello, Kuksa johtamisen tukena sekä vuosiseloste
2. Lpk säännöt, pestikeskustelun hyödyt ja pestien määräaikaistaminen, turvallisesti yhdessä
3. Viestintä, ikäkausikertaus, koulutusjärjestelmä ja tietoa ko-gista

Su: 4. GDPR – tietosuoja partiossa, ansiomerkit motivoivat, talouden hallinta
5. Avustushakemuksien salaisuus, ajankohtaiset asiat

Viestintäkurssi

Nyt inspiroidutaan lippukuntien viestinnästä! Lauantaina syvennytään yleisön pyynnöstä sosiaalisen median hyödyntämiseen viestintä- sekä markkinointikanavana, jonka lisäksi tarjolla on myös vinkkejä monikanavaiseen sisällöntuotantoon. Käytännönläheisessä koulutuksessa pohditaan esimerkiksi miten kirjoittaa tiedote, tehdä tapahtumamainos tai ottaa parempia kuvia? Sunnuntaina tehdään yhdessä lippukunnille nettisivut, tätä tilaisuutta ei kannata missata! Voit osallistua yhtenä tai molempina päivinä.

Lauantain koulutuksiin voi tulla, vaikka viestintä olisi aivan vierasta. Läppäri, puhelin ja kamera mukaan halutessa, kynällä ja paperillakin pääsee pitkälle.

Sunnuntain koulutuksiin oletaan tietokoneen peruskäyttötaitoja, tietokonetta sekä etukäteen valmiuksia/valtuutuksia suorittaa ohjeistettu domainin sekä palvelintilan osto (tarkemmat tiedot toimitetaan osallistujille). Sivujen kustannus lippukunnalle on noin muutama kymppi vuodessa.

La: 1. Some haltuun 2. Sisällöntuotanto
Su: 3. Verkkosivutyöpaja

Draamakurssi

Kaipaisitko taukoa lippukunta arjesta? Draamakurssilla pääset leikkisässä ilmapiirissä kokeilemaan draamaa ja hulluttelemaan uusien leikkien parissa. Kurssilla tutkimme yhdessä kuinka draaman keinoja voi käyttää arkielämässä ja kokouksissa. Päätavoite on, että jokainen pääsisi kehittämään itseään ja itseilmaisutaitojaan. Kurssi on suunnattu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Kokemusta draamasta tai teatterista ei tarvita. Kurssin jälkeen kaikilla on taskut täynnä uusia leikkejä ja ikimuistoisia muistoja!

La&Su: 1-5 kurssikokonaisuus

Perhepartion johtamisen kurssi

Perhepartio on partion uusin toimintamuoto, jossa perheet voivat osallistua partiotoimintaan yhdessä. Perhepartiolle on laadittu oma ohjelma, joka on hyvin selkeä, luonnonläheinen ja helppo toteuttaa. Kurssilla tutustutaan perhepartion ohjelmaan ja käydään läpi perhepartion vetämistä.

Su: 1. kurssikokonaisuus