KORONA-OHJEET PARTIOTOIMINTAAN 1.12.2020 ALKAEN KYMENLAAKSON ALUEELLA

(Ohjeet päivitetty 17.2.2021 Kymsoten koordinaatioryhmän ohjeistuksen mukaiseksi)

Kymsoten korona koordinaatioryhmä toteaa 17.2.2021 Kymenlaaksossa päästään siirtymään koronatilanteessa leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Koronatartuntojen määrissä suuntaus on useamman viikon ajan ollut parempaan päin. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi tänään, että Kymenlaakson alueen rajoituksia ja suosituksia on kuitenkin syytä purkaa hyvin harkiten, ettei tilanne huonone uudelleen.

Nuorten ryhmäharrastustoiminnan suositus laajenee alle 18-vuotiaisiin 1.3.2021 alkaen (Helmikuun ajan mennään alle 15-vuotiaiden toiminnalla, ohjeet alempana)

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta suositus muuttuu koskemaan alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa. Aiemmin suositus on koskenut alle 15-vuotiaiden ryhmäharrastustoimintaa. Suositus on muuten ennallaan: Alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta suositellaan sallittavaksi enintään 10 henkilön ryhmissä sisä- ja ulkotiloissa. Harjoitteet tulee suunnitella siten, että turvaväli henkilöiden välillä säilyy. Yli 12-vuotiaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä harrastustiloissa (pois lukien urheilusuorituksen aikana). Tämän suosituksen myötä myös nuorisotilojen toiminta sallitaan samoin edellytyksin.

18 vuotta täyttäneiden aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan edelleen toistaiseksi kokonaan keskeytettäväksi. Pelien ja otteluiden pelaamista sekä kilpailutapahtumien järjestämistä kaikilla ikätasoilla ei edelleenkään suositella, pois lukien ammattilaisurheilu. Kilpailu- ja pelimatkoja suositellaan kokonaan vältettäväksi muihin maakuntiin.

Ohjeet partiotoimintaan Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella toimiville lippukunnille -28.2.2021:

Koko Kymenlaakson alue on nostettu 30.11.2020 leviämisvaiheeseen.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Perhepartiotoiminta, jossa runsaasti aikuisia mukana rinnastetaan aikuisryhmiin. Perhepartiota samoin kuin yli 15-vuotiaiden ryhmiä voi kuitenkin järjestää etänä, linkissä etäkokousvinkkejä eri ikäkausille.

Kuunnelkaa tarkasti myös toimintakuntanne ohjeistuksia ja toimikaa niiden mukaisesti.

Poimi etäohjelma kokouksiin täältä

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa. 11.1.2021 alkaen alle 15-vuotaiden harrastustoimintaa voi toteuttaa myös sisätiloissa, kun henkilömäärä on korkeintaan 10 ja noudatetaan tarkasti turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

*Etäpartioon tai tauolle voi aina siirtyä ryhmänjohtajan päätöksellä.

*Osallistujien ja saattajien on vältettävä lähikontakteja.

*Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskeja.

*Kokoontumisessa voi olla maksimissaan 10 osallistujaa.

Ohjeet perustuvat 1.12.2020 voimassa oleviin Kymenlaakson Sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiin ja suosituksiin. Päivitämme niitä tilanteen mukaan. Noudata aina ensisijaisesti viranomaisten ja kuntien rajoituksia ja ohjeita.

Piirihallitus ja piiritoimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja näitä ohjeita päivitetään aina tarvittaessa Kymsoten koronakoordinaatioryhmän ohjeistusten mukaisiksi.