KORONA-OHJEET PARTIOTOIMINTAAN 1.12.2020 ALKAEN KYMENLAAKSON ALUEELLA

(Ohjeet päivitetty 11.1.2021 Kymsoten koordinaatioryhmän ohjeistuksen mukaiseksi)

Koko Kymenlaakson alue on nostettu 30.11.2020 leviämisvaiheeseen.

Ohjeet partiotoimintaan Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella toimiville lippukunnille 1.12.2020-31.1.2021:

Kymenlaakso on epidemian leviämisvaiheessa, jolloin tartuntaketjujen jäljitys ei ole enää mahdollista. Näitä nyt voimassa olevia suosituksia höllennetään heti, kun se on mahdollista.

Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Perhepartiotoiminta, jossa runsaasti aikuisia mukana rinnastetaan aikuisryhmiin. Perhepartiota samoin kuin yli 15-vuotiaiden ryhmiä voi kuitenkin järjestää etänä, linkissä etäkokousvinkkejä eri ikäkausille.

Poimi etäohjelma kokouksiin täältä

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa. 11.1.2021 alkaen alle 15-vuotaiden harrastustoimintaa voi toteuttaa myös sisätiloissa, kun henkilömäärä on korkeintaan 10 ja noudatetaan tarkasti turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

*Etäpartioon tai tauolle voi aina siirtyä ryhmänjohtajan päätöksellä.

*Osallistujien ja saattajien on vältettävä lähikontakteja.

*Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskeja.

*Kokoontumisessa voi olla maksimissaan 10 osallistujaa.

Ohjeet perustuvat 1.12.2020 voimassa oleviin Kymenlaakson Sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiin ja suosituksiin. Päivitämme niitä tilanteen mukaan. Noudata aina ensisijaisesti viranomaisten ja kuntien rajoituksia ja ohjeita.

Piirihallitus ja piiritoimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja näitä ohjeita päivitetään aina tarvittaessa Kymsoten koronakoordinaatioryhmän ohjeistusten mukaisiksi.