Korona ohjeet 24.3.2021 alkaen

Valtioneuvosto on 25.2.2021 ilmoittanut ottavansa poikkeusolot ja poikkeusolojen lainsäädäntöä käyttöön. Tämän kautta tulee rajoitteita ja suosituksia. Suomessa alkaa 8.3 kolmen viikon sulkutila. Rajoitteet ovat suoraan voimassa leviämisvaiheessa olevilla alueilla ja kiihtymisvaiheessa oleville alueille samoja toimenpiteitä suositellaan vahvasti. Valtioneuvosto ohjaa ottamaan heti käyttöön nämä rajoitukset.

Tänään 24.3.2021 Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä on todennut Kymenlaakson olevan jälleen leviämisvaiheessa.

Miten tämä vaikuttaa partioon Kymenlaakson alueella?

24.3. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä jatkoi jo voimassa olevia suosituksia harrastustoiminnan ja julkisten tilojen käytöstä 18.4 asti.

Harrastustoiminnassa alakouluikäisten harrastustoiminnan suositusta tarkennettiin niin, että sitä voidaan jatkaa sisä- ja ulkotiloissa korkeintaan kymmenen hengen ryhmissä. Nuorten (yläkouluikäisten ja vanhempien) ja aikuisten harrastustoiminnan suositellaan edelleen keskeytettävän.

Linjausten mukaan aikuisten ja yli 12-vuotiaiden partiotoiminnassa siirrytään etäpartioon tai toiminta keskeytetään. Linjaus on voimassa ainakin 18.4. asti.

Alle 12-vuotiaiden oman ryhmän toimintaa voi halutessaan jatkaa oman alueen sairaanhoitopiirien ohjeistusten mukaisesti. Suosittelemme näille ryhmille vahvasti ulkona tapahtuvaa toimintaa.

Luonnollisesti toteutamme kaikkia koronahygienia ohjeita: käsienpesu/desinfiointi, yskimishygienia, turvavälit, maskinkäyttö kaikessa toiminnassa. Näitä ohjeita tulisi pystyä toteuttamaan tosiasiallisesti.

Jaksetaan vielä hetki toimia poikkeusoloissa niin eiköhän pikkuhiljaa tunnelin päässä näy valoakin. Voimia!

Suomen partiolaisten korona ohjeet löytyvät täältä.