Avoimet pestit

Haluatko oppia uutta, mahdollistaa partion sekä heittäytyä seikkailuun? Mahtavaa, etsi näistä itsellesi sopiva pesti!

Kymenlaakson partiopiirin toimintaa pyörittää lukuisat vapaaehtoiset jokainen omassa tehtävässään eli pestissään. Monet piirin pestit liittyvät jonkun jaoston toimintaan. Piirin pesteihin voi hakea lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksen piiritoimistoon. Lisätiedot sekä pestaajien yhteystiedot piiritoimistosta!

Tällä hetkellä haussa on henkilöitä seuraaviin pesteihin:

  • Yritysyhteistyövastaava
  • Piirilehden päätoimittaja
  • Koulutusohjaaja
  • Kuntavaalivastaava
  • KV-jaoston jäsen
  • SuSe-vastaava
  • Piirin vaeltajaluotsi, 2 hlö
  • Piirin tarpojavastaava
  • Sisupartiojaos, jäsen

Yritysyhteistyövastaava

Partiopiirillä on ollut useita yhteistyökumppaneita aikojen saatossa. Nyt haemme yhteiskuntasuhdejaostoon mukaan yrityskumppaneista vastaavaa aikuista partiolaista, joka ylläpitää ja luo yhteyksiä nykyisiin ja uusiin yrityksiin. Tehtävässä mm. avataan ja kehitetään yhteistyömuotoja paikallisten yritysten kanssa. Kumppanuustyö pohjautuu partion arvopohjaan ja partion eettisiin ohjeisiin kumppanuuksista. Kumppanuustyö on aina vastavuoroista. Pestiin voi kuulua mys lippukuntien opastaminen kumppanuuksien rakentamisessa ja ylläpitämisessä SP:n kumppanuusstrategian mukaisesti. Pestissä on mahdollisuus osallistua SP:n y-valiokuntaan. Tavoitteena mm. isojen ostojen suunnittelu kumppanuusverkoston kautta (piirileiri). Pestissä oppii yhteistyötaitoja, verkostoituu ja saa uusia ystäviä. Vastaava on jäsen piirin yhteiskuntajaostossa, ja pestin kesto on 1-2v.

Lisätietoja: elina.toimela (at) partio.fi

Piirilehden päätoimittaja

Piirilehti Jänkämä etsii päätoimittajaa. Vastuutehtävänä on koordinoida ja toimittaa neljästi vuodessa ilmestyvä piirilehti. Lehdellä on jo taittaja, sekä monta innokasta toimittajaa. Enää puuttuu innokas henkilö luotsaamaan koko porukkaa! Piirilehdestä vastaa kanssasi piirihallituksen viestintävastaava.

Koulutusohjaaja

Piirin koulutusjaos vastaa pj-kurssien järjestämisestä ja markkinoinnista sekä partionjohtajien houkuttelemisesta Ko-Gi -jatkokurseille ja Ko-Gi kehittämistöiden ohjaamisesta. Koulutusohjaajia tarvitaan lisää, pestiin voi kouluttautua SP:n kursseilla. Pestin kesto 2v, lisätietoja: Kristiina Mäkinen.

Piirin vaeltajaluotsi, 2 hlö

Piirin vaeltajaluotsi pitää yhteyttä piirin vaeltajiin ja informoi tulevista tapahtumista. Hän kehittää yhteistä, kehittävää, hauskaa ohjelmaa vaeltajille ja osallistuu jäsenenä piirin kasvatusjaostoon, jota vetää piirihallitusen kasvatusvastaava. Pestin kesto 1-2v. Lisätietoja: Sanna Laukkanen.

KV-jaoston jäsen

Piirin KV toiminnasta vastaava KV-jaos, suunnittelee piirin KV-toimintaa yhdessä asiantuntijoiden kanssa, osallistuu piirileirin kv-ohjelman suunnitteluun ja pääseen mukaan SPn kv-valiokunnan työskentelyyn. Pestin kesto 2v. Lisätietoja: Annika Ukkola.

Piirin tarpojavastaava

Pestissä ideoidaan piirin tarpojille yhteistä ohjelmaa, suunnitellaan piirin majakoita tarpojille, pidetään yhteyksiä tarpojavartioihin ja lippukuntiin. Piirin tarpojavastaava osallistuu kasvatusjaoston toimintaan, jota vetää piirihallituksen kasvatusvastaava. Pestin kesto 1-2v.

Lisätietoja: kymi (at) partio.fi

Piirin SuSe vastaavat

Piirin sudenpentujen ja seikkailijoiden toiminnasta vataavat ideoivat piirin lippukunnille yhteisiä sudenpentu- ja seikkailijatapahtumia ja ohjelmia ja seikkailijoiden sepeli-tapahtumia. Pestissä osallistutaan kasvatusjaoston toimintaan, jota vetää piirihallituksen kasvatusvastaava. Pestin kesto 1-2v. Lisätietoja: kymi (at) partio.fi

Kuntavaalivastaava

Partion päämääränä on mm. kasvattaa lapsista ja nuorista aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Piiri tukee lippukuntia tässä kasvatustehtävässä yhteiskuntasuhdejaoston avulla, jossa kuntavaalivastaava kannustaa partiolaisia osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun, tutustumaan partiolaisia koskettaviin vaaliteemoihin, äänestämään, ja mahdollisesti myös asettumaan ehdokkaaksi kuntavaaleissa 2021. Pestissä innostetaan lippukuntia käyttämään kuntavaalien akvitointipakettia eli ikäkausittaisia ohjelma, jota SP laatii. Pestiin saa ohjeet ja tuen SP:n kuntavaalitiimistä. Pestissä oppii yhteistyö- ja viestintätaitoja ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja. Kuntavaalivastaava on piirin yhteiskuntasuhdejaoston jäsen. Pesti alkaa heti ja kestää kesäkuuhun 2021. Lisätietoja: Elina Toimela.


Sisupartiojaoston jäsen

Partiopiirin sisupartiotoimintaa koordinoi lippukuntien ja SP:n vällillä sisupartiojaos, johon haetaan lisää jäseniä. Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä piiritoimistolle: kymi (a) partio.fi.P.S. Haluaisitko ilmoittaa lippukuntasi avoimen pestin täällä? Laita viestiä piiritoimistolle!