Noppa 2020, sudenpentu- ja seikkailijakilpailut

Palapeli, muistipeli, korttipeli, pakopeli… Sudenpentu- ja seikkailijakisa Noppa 2020 vie laumat ja joukkueet matkalle pelien äärelle! Noppa-kilpailussa pentueet ja vartiot hyppäävät pelilaudalle ja testaavat tuttuja partiotaitoja erilaisten pelien ja tehtävien muodossa.  

Kisoissa vietetään mukava retkipäivä ratkoen visaisia pulmia ja uutta oppien. Jokaisen pentueen mukana kulkee saattaja, joten eksymisen vaaraa ei ole. Sudenpentukisa voi olla lasten ja vanhempien yhteinen tapahtuma – kutsukaa siis lasten vanhemmat mukaan saattajiksi!  Kuljetukset kisapaikalle ja takaisin hoituvat kätevästi junalla sekä Kotkasta että Kouvolasta.

Ennakkotehtävä, hauskaa tekemistä kokouksiin: kymenlaaksonpartiopiiri.fi/2020/02/16/noppa-2020-sudenpentu-ja-seikkailijakilpailut-16-5-2020/

Ilmottaudu: kuksaan.fi/33755

Kilpailukutsu 👇

Joukkueet

Sudenpentujen sarja: Kilpailupentueen koko on 4 – 8 sudenpentua iältään 7 – 10 vuotta. Iät lasketaan kilpailuvuonna täytetyin vuosin. Pentueen kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2020 jäsenmaksu maksettuna. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Mikäli lippukunnan luonnollisessa ryhmässä on kahdeksan jäsentä, suositellaan siitä muodostettavan kaksi vartiota, jolloin tehtävien toteuttaminen on mielekkäämpää. Pentueen mukana kulkee saattaja. Reitin pituus on 2-3 km.

Seikkailijoiden sarja: Kilpailuvartion koko on 4 – 6 seikkailijaa iältään 10-13 vuotta. Iät lasketaan kilpailuvuonna täytetyin vuosin. Vartion kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2020 jäsenmaksu maksettuna. Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa. Reitin pituus on 3-4 km.

Kirjava sarja: Kirjavassa sarjassa kilpailevat ne vartiot, jotka eivät ikänsä tai vartion jäsenten määrän takia täytä sudenpentujen tai seikkailijoiden sarjan määritelmää. Kilpailuvartion koko on enintään 8 henkilöä. Kirjava sarja sopii hyvin vaikkapa perhepartiolaisille (sudenpentujen reitti 2-3 km) Vartion kaikilla jäsenillä tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2020 jäsenmaksu maksettuna.  Pojat ja tytöt kilpailevat samassa sarjassa.

Tutustumissarja: Tutustumissarjaan voi ilmoittautua korkeintaan 8 hengen joukkue, joka haluaa kokeilla muutaman kilpailutehtävän suorittamista ilman pisteiden laskua. Tämä sarja sopii ei- vielä-partiolaisille (EVP) ja nuorimmille perhepartiolaisille yhdessä aikuisen kanssa.

 

Saattaja

Sudenpennuilla on oltava mukana vähintään 15–vuotias saattaja, joka kulkee pentueen mukana koko kilpailun läpi, mutta ei osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei sitä erikseen mainita. Seikkailijoilla voi olla myös mukana saattaja. Saattajan tehtävä on vastata kilpailujoukkueen turvallisuudesta päivän aikana. Saattaja voi auttaa vartiota tehtäväkäskyn lukemisessa ja vastausten kirjoittamisessa, mutta hän ei saa neuvoa tehtävän suorituksessa. Tehtävästä riippuen saattajille voi olla myös erillinen odotuspaikka tehtäväalueen reunalla.   Saattajalla ei tarvitse olla aikaisempaa partiokokemusta eikä Suomen Partiolaisten jäsenmaksua maksettuna. 

 

Osallistumismaksu 

60 €/pentue ja vartio. Kymenlaakson partiopiiri laskuttaa osallistumismaksun lippukunnilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin sekä lämpimän aterian maaliin saavuttaessa. 

Tutustumissarja on maksuton. Joukkue pääsee muutamalle rastille. Maksuttomaan sarjaan ei sisälly ruokailua eikä palkintoja. 

 

Ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan Kuksassa kuksaan.fi/33755 viimeistään 28.8.2020. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisessa on mainittava pentueen/vartion nimi ja jäsenmäärä, lippukunta, kaikkien jäsenten, mukaan lukien saattajan mahdolliset erityisruokavaliot sekä saattajan ja ilmoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Peruutusilmoitus on lähetettävä sähköpostitse piiritoimistolle, Anne Heilalalle sähköpostitse viimeistään 28.8.2020. Osallistumismaksu laskutetaan kokonaan, jos ilmoittautumista ei peruta lainkaan. Mikäli peruutus johtuu sairaustapauksesta, voit hakea lääkärintodistuksella osallistumismaksun partiovakuutuksesta. Ilmoitathan asiasta tällöin myös sähköpostitse Anne Heilalalle (anne.heilala@partio.fi).

 

Ennakko-ohje lähetetään sähköpostitse saattajalle ja ilmoittajalle viimeistään 31.8.2020.

 

Lisätietoja

Kilpailun järjestää Myllykosken Koskikarat

Kilpailun johtaja: Taru Ritari taru.ritari(a)gmail.com

Järjestelysihteeri: Janni Ruuskanen janni.ruuskanen(a)gmail.com

 

Muista seurata aktiivisesti piiritiedotetta, piirin nettisivuja ja somea!

 

Tehtäväluettelo sudenpennut/ seikkailijat

 

Arjen taidot ja turvallisuus 10/10

IN ACTION 

KANASET GOES MUNAKAS

 

Kilpailukohtainen painotus: Pelit 4/4

TEMPO 

 

Luonnontuntemus 0/6

TRIVIAL PURSUITIN VIHREÄ LOHKO 

 

Kädentaidot 7/10

YATZY

 

Luova ajattelu ja ongelmanratkaisu 8/8

DEJA-VU 

ESCAPE ROOM 

 

Retkeilytaidot 9/12

CARCASSONNE

SCOTLAND YARD 

 

Yhteiskunta ja erilaiset ihmiset 3/4

MIKSI JUURI MÄNTSÄLÄ? 

 

Pisteet yhteensä  Sudenpennut 41/ Seikkailijat 54